Kombinationstävlingar

Alla tidigare vinnare

KOMBITÄVLING

Ekipaget deltar i en dressyrklass och en hoppklass under samma dag,

ANMÄLAN

Anmälan görs i samband med anmälan till tävlingen via TDB.

POÄNG

Poäng delas ut till de som deltar i kombin (antalet startande i Kombin plus ett, andraplacerade ekipagets poäng är lika med antalet startande i omgången minus ett. Ex: 10 startande ger en poängskala på 11p, 9p, 8p, 7p, 6p, 5p, 4p, 3p, 2p och 1p). För att få poäng får man inte ha blivit utesluten.

PLACERINGAR, PRISER

Alla som deltar i Kombin får diplom och rosett.

Vid sammanräknad lika poäng avgörs då av högsta %resultatet i dressyren.


LAG KOMBINATIONSTÄVLING

Bilda ett lag tillsammans med en annan klubbkompis och samla poäng vid klubbtävlingarna under 2023.

Lag består av två ekipage, junior/senior, ponny/häst kan rida i samma lag. Ryttarna rider valfritt antal klubbtävlingar och klasser. Det innebär det att desto fler klasser man rider desto mer poäng kan laget samla.

För att delta i lagkombinationstävlingen ska man vara medlem i SRS.

ANMÄLAN

Anmälan till lagkombin göras innan laget gör sin första start. Det går bra att göra det via TDB eller anmäla det i sekretariatet.

Ingen anmälningsavgift utöver anmälningsavgiften till vanliga klassen där ryttarna deltar som vanligt på valfri höjd och med valfritt dressyrprogram.

Båda ekipagen behöver inte delta på samma klubbtävlingar, men ju fler klubbtävlingar man deltar på desto mer poäng kan laget samla.

POÄNG

Poäng kan först samlas efter att ni har anmält ett lag, det innebär att anmäler ni erat lag i juni så kan ni inte tillgodoräkna några poäng från ev. starter på klubbtävlingar som redan har varit.

Det är resultaten mellan de som startar lagkombin i klassen som ger placeringspoängen. Poängen följer ryttare så det går att byta ponny/häst (dock kan du endast samla poäng med en ponny/häst vid varje klubbtävling)

Poängtabell

1 – 6 poäng
2 – 4 poäng
3-6 – 2 poäng

Övriga som deltar och har genomför sin ritt utan att ha blivit utesluten får 1 poäng. Start i avd. B ger 1 poäng förutsatt att man inte har blivit utesluten.

PLACERINGAR, PRISER

Alla som deltar i Kombin får diplom och rosett.
Placerade lag enligt TR får hederspriser
Vid sammanräknad lika poäng avgörs då av högsta % resultatet i dressyren vid KM (Kombitävlingen) i juli.